sobota, 5 lutego 2022

Zjedz 6 pieczonych ząbków czosnku – to, co stanie się z Twoim ciałem po godzinie, jest naprawdę zdumiewające



Czosnek od zawsze był używany w celach leczniczych podczas przeziębień. Jednak to co robi z organizmem, gdy zjemy go po długiej przerwie zaskoczyło wszystkich.

Czosnek nie tylko pomaga nam wstać na nogi podczas choroby, ale również redukuje ciśnienie i obniża poziom cholesterolu.

Heathy Food Style postanowiło sprawdzić co dzieje się w ludzkim organizmie po zjedzeniu 6 upieczonych ząbków czosnku.

 W pierwszej godzinie:
Twoje ciało trawi czosnek i przyswaja jego substancje odżywcze.


Godziny 2–4:
Substancje, które przyswoił Twój organizm pomagają zwalczać komórki rakowe i wolne rodniki.

Godziny 4–6:
Metabolizm Twojego ciała przyspiesza, aktywuje się proces usuwania nadmiaru płynów i rozpoczyna proces spalania tłuszczu.

Godziny 6–7:
Uaktywniają się antybakteryjne właściwości czosnku i zaczynają krążyć w krwioobiegu – czosnek zaczyna walczyć z bakteriami.

Godziny 6–10:
Substancje zawarte w czosnku pomogły już organizmowi na poziomie komórkowym i zaczynają chronić je przed oksydacją.


Godziny 10–24:
Czosnek rozpoczyna głęboko oczyszczający proces, na który składają się:

Regulacja cholesterolu
Oczyszczenie tętnic i ochrona przed chorobami serca
Obniżenie ciśnienia krwi
Wzmocnienie systemu odpornościowego
Wzmocnienie kości i stawów
Zapobieganie zmęczeniu
Poprawia zdolności fizycznych organizmu
Przedłużenie życia komórek
Korzystając z tego sposobu należy pić dużo wody, jeść zdrowe pokarmy, unikać przetworzonego jedzenia, czerwonego mięsa i rafinowanego cukru.

Wszystko czego potrzebujesz to jedna główka czosnku.


Przygotowanie:

Umieść główkę czosnku w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C i piecz, aż będzie zupełnie miękka.
Zjedz sześć ząbków i czekaj na rezultaty!
Być może brzmi to zbyt pięknie, aby mogło być prawdziwe, ale i tak wypróbuję 🙂

Udostępnij znajomym, aby jak najwięcej osób mogło cieszyć się niesamowitymi właściwościami czosnku.